Filmproduktionsutbildningens innehåll

Undervisningen sker i block såväl enskilt som i grupp. Varje block har en huvudlärare med kompletterande gästlärare med specialkompetens från branschen inom respektive område.

Det sker omfattande genomgångar med analyser och uppföljning med mentor. Termin 2 innehåller ett längre block med praktik kombinerat med eget filmprojekt som slutproduktion. Kurslitteratur förekommer till blocken.

Exempel på block: Berätta med; Ljud, Bild, Ljus, Ord och Klipp. Ytterligare ett block är filmhistoria "38 filmer man måste se" Vi ser mycket, fiktion & dokumentär med diskussion och analys.

Samarbete och studiebesök

Vi besöker och deltar på inspelning, träffar filmarbetare och filmbolag på GöteborgStudios, GöteborgFilmfestival/GoKinema, Novemberfestivalen med flera. Vi samarbetar med: Filmbryggan, FilmCloud, ABF studio, Kultur i Väst, Akademi Valand, Syntolkning.nu och FilmMaskinen, Nordisk filmfestival, Danmark.. Dessutom kommer vi samarbeta med skolans musikinriktning och valämnet teater.

Lokaler och utrustning

Vårt klassrum med tillhörande rum för redigeringsstationer finns på Göteborgs folkhögskolas moderskola i trevliga Nya Varvet.

Viss undervisning/masterclass sker på Studiocaféet på Gothenburg Studios, Lindholmen.

Vi använder oss av ett baspaket med kameror, ljud och ljuskit för film och dokumentär. (Panasonic HC-X1000E, Lumix DMC-FZ 1000).

Det kommer finnas möjlighet att få tillgång till GreenScreen studio.

Dessutom använder vi klippstationer med stationära och bärbara Mac. Vi arbetar med följande redigeringsprogram: Adobe Premier med AfterEffect, Final Cut X.

Senast uppdaterad: 2018-02-22 12:10