Allmän kurs Måltidsbiträde & Lokalvårdare

Vill du arbeta som måltidsbiträde eller lokalvårdare? Vill du gå en utbildning som ökar dina chanser till jobb och som samtidigt ger dig en möjlighet att framöver studera vidare?  Då passar vår allmän kurs med inriktning måltidsbiträde- och lokalvårdare dig.

Utbildningens innehåll

Kursen är två terminer lång och du läser på heltid. Du läser ämnen som näringslära, specialkost, service och bemötande, servering, hygien, ergonomi, städmetoder och städmaskiner och ergonomi. I utbildningen ingår praktik. Under praktiken har du en handledare som hjälper dig att komma in i arbetet.

Efter utbildningen

Chanserna till jobb är goda då det råder brist på utbildad personal inom detta område i Göteborg. Du får också möjlighet att uppnå behörighet i svenska grundskolenivå och samhällskunskap grundskolenivå vilket gör att du med ytterligare studier kan börja läsa på gymnasienivå. För dig som ännu inte klarat Sfi D finns möjlighet att göra prov för bli klar med Sfi.

Vem kan söka?

Du ska under året fylla 20 år eller vara äldre. Du ska ha kunskaper i svenska motsvarande lägst godkänt betyg på Sfi C. Du ska ha försörjningsstöd. Det är din socialsekreterare som avgör om du får gå kursen eller inte. Din handläggare fyller tillsammans med dig i en ansökningsblankett och skickar in till skolan. Det går att söka fram tills kursstart. Blanketten går att ladda ned här.

Kursinfo

Kursstart
3 september 2018

Kursplats
Örlogsvägen 22, Västra Frölunda

Har du frågor kontakta:
Linn Malmer 031-769 76 20

Senast uppdaterad: 2018-05-17 09:58