Filmproduktionutbildning - fiktion och dokumentär

Filmbranschen utvecklas och skapar ständigt nya möjligheter för kreativa, motiverade projektmänniskor oavsett var och i vilken funktion man siktar på. Denna kurs vänder sig till både fiktion & dokumentärt berättande med fokus på praktisk inriktning.

Sista dag att söka är 15 april 2016!

Utbildningens målsättning

Den här ettåriga spetsutbildningen sker i grundläggande block med undervisning i de vanliga verktygen för manus, ljud, bild, ljus, klipp och dramaturgi. Vi går igenom filmarbete från idé till produktion inklusive projektledning och producentarbete. 

Meningen är att du ska skapa dig en grund genom inspirerande exempel och praktiska övningar med professionell handledning och mentorskap. Genom teori och praktik får du en stark bas i ditt eget berättande och gestaltande med manus, ljud, bild, ljus, klipp och dramaturgi till såväl fiktion som dokumentär. Du får en konkret möjlighet att utvecklas, testa och förfina dina personliga uttryck och verktyg. Vi har ett nära samarbete med branschen via lärare, gästlärare och praktik. Alla lärare är verksamma i filmbranschen och utvalda för sin specifika kompetens. 

Vem kan söka filmproduktionsutbildningen?

Du ska ha gymnasiekompetens med grundläggande filmkunskaper/erfarenheter samt ett aktivt filmintresse/motivation. Nivån på studierna är såväl en språngbräda mot fortsatt yrkeskarriär som en förberedande utbildning med starkt CV-byggande material för avancerade filmstudier i Sverige eller i andra länder. Det finns 15 studieplatser.

Så här söker du

Du fyller i ansökningsblanketten som du hittar under Sök till oss. Senast den 15 april ska du skickat in blanketten till skolan. Till ansökan bifogar du personbevis, betyg och anställningsbevis. Dessutom ska du skicka med ett personligt brev på en sida med motivation, bakgrund, framtida filmprojekt och mål, samt arbetsprov på egen film, eller scen på 1-15 min. Glöm inte uppge var vi kan se din film, t e x vimeo, youtube, facebook etc.

Vilka blir antagna?

Utifrån din ansökan och de arbetsprover du skickar med kommer vi att kalla ett visst antal sökande till intervju. På  plats kommer du att få en liten filmuppgift. Därefter bestämmer vi vilka som blir antagna. Vi eftersträvar lika många kvinnor som män och mångfald.

Läsårstider

Kursstart 21 aug 2017.

Läsårstiderna hittar du under För studerande.

Kontakt

Samordnare och kontaktperson
Jeanette Forslund
0708-14 07 66
 

Ekonomi och kostnader

Du har rätt att söka studiemedel på eftergymnasial nivå via CSN.

2000kr/termin för viss teknisk utrustning, personlig redigeringslicens, studiebesök, Filmfestival, viss kurslitteratur, försäkring samt viss kopiering.

rmivm||m5nwz{t}vlH%vozmoqwv5{muiqt|wB&%vqk|wzqi5pmqumz{{wvH%vozmoqwv5{m%vqk|wzqi5pmqumz{{wvH%vozmoqwv5{muiqt|wBtw||i5riv{{wvH%vozmoqwv5{mtw||i5riv{{wvH%vozmoqwv5{mow|mjwzo{5nwtspwo{swtiH%vozmoqwv5{m