SMF -Studiemotiverande folkhögskolekurs

Är du över 16 och är inskriven på arbetsförmedlingen? Saknar du slutbetyg från grund- eller gymnasieskola? Vill du testa om studier är något för dig? Då kan du gå en SMF-kurs på Göteborgs folkhögskola.

Under ca 3 månader får du prova på hur det är att läsa på en folkhögskola. Under tiden behåller du din ersättning från Arbetsförmedlingen. Skolan betalar ut reseersättning i form av månadskort. 

Nästa kursstart är 8 mars 2017.

Vad kommer vi att göra?

Att läsa på folkhögskola skiljer sig en hel del från att läsa på gymnasiet. Vi jobbar i små grupper och undervisningen anpassas efter din nivå. Det är inte så vanligt med prov utan det du lär dig visar du i diskussioner, grupparbeten och redovisningar. Ämnen vi kommer att testa på är bland annat svenska, samhällskunskap, naturkunskap och matematik. Du har också möjlighet att delta i något av ämnena friskvård, färg och form eller kör. Det blir också en del studiebesök. Du läser måndag-fredag, cirka 20 timmar/vecka.

Syftet med kursen är att du ska bli sugen på att börja plugga igen. Vem vet, folkhögskolepedagogiken kanske passar dig bättre än gymnasieskolans?

Vad händer efteråt?

Vi hoppas såklart att du vill läsa vidare, antingen hos oss eller på någon annan vuxenutbildning. Har du varit närvarande och visat dig motiverad kan du få förtur till vår allmänna kurs på grundskole-  eller gymnasienivå. De tre månader du har gått SMF kursen räknas in i den totala studietiden på allmän kurs. På allmän kurs kan du skaffa dig behörighet till vidare studier, läs gärna mer under allmän kurs. Skulle du söka CSN på allmän kurs kan du som läst vår SMF kurs i vissa fall vara berättigad till den högre ersättningen.

Vill du inte plugga vidare återgår du till Arbetsförmedlingen.

Möjlighet till stöd och anpassning

Har du behov av extra stöd så kan du läsa mer om vad skolan erbjuder under fliken "för studerande"

 

Kontakt

Kontaktperson/elevassistent
Sandra Karleson Waegle
0700-90 72 87
 

Är du arbetsförmedlare eller vill komma på studiebesök kan du kontakta Sandra.

{ivlzi5siztm{wv5%wimotmH%vozmoqwv5{muiqt|wB&%vqk|wzqi5pmqumz{{wvH%vozmoqwv5{m%vqk|wzqi5pmqumz{{wvH%vozmoqwv5{muiqt|wBtw||i5riv{{wvH%vozmoqwv5{mtw||i5riv{{wvH%vozmoqwv5{mow|mjwzo{5nwtspwo{swtiH%vozmoqwv5{m