Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hundinriktning

collie

Yrken inom hund är en starkt växande bransch med möjligheten att kombinera yrkesliv och hobby.

Ansökan är nu stängd för läsåret 2023/2024.

Att arbeta med hund är en dröm för många med starkt hundintresse. Du kommer att få en solid grund i ämnet hund samt grundläggande kunskaper för att kunna arbeta som t ex hunddagisföreståndare. Även Nosework på instruktörsnivå, eventuellt med möjlighet till att bli SNWK-certifierad instruktör, ingår i utbildningen.

Kursen som är på 50% under två terminer är både praktisk och teoretisk och innehåller 80-100 timmars praktik. Resten av tiden kan du studera ämnen du saknar för att få en grundläggande högskolebehörighet.

Vi kommer att träna med egen eller lånad hund (egen hund är inget krav) samt träna med projektekipage. Föreläsningar inom bland annat hundens etologi, djurskyddslagen, smittspridning, stress och hund, problemhundar med mera.

Under vårterminen har du en 7 veckors praktikperiod då du är ute på praktik två dagar/vecka.

Våra föreläsare och våra lärare har lång erfarenhet och spetskompetens från branschen.

Hundinriktningen går att läsa i åk 2 eller 3 och den omfattar cirka hälften av lektionerna vid heltidsstudier. Resterande tid kan du studera ämnen du saknar för en grundläggande högskolebehörighet. 

 

Mats Strömgren

Kursansvarig
Senast uppdaterad: 2023-05-30 13:11