Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Inriktning Hälsa och café

Hälsa och café är en inriktning för åk 1 på allmän kurs gymnasienivå. Förutom att studera svenska, samhällskunskap och naturkunskap är du i skolans café en eftermiddag i veckan för att lära dig hur det är att jobba i café. Dessutom ingår ett ämne, Livet och hälsan, som handlar om att få verktyg att må så bra som möjligt. Du kan också välja att få extra hjälp att hitta bra studiestrategier.

Du har möjlighet att välja ytterligare ämnen inom allmän kurs. 

Det finns flera vägar att gå efter avslutad kurs. Kanske vill du fortsätta komplettera din gymnasiekompetens för att kunna söka till högre utbildning? Då är du välkommen att fortsätta på Göteborgs folkhögskola. Kanske vill du istället börja jobba? Då har du fått kunskap om din egen hälsa och hur det är att jobba i cafébranschen.

Inriktningen Hälsa och café är en del av Projekt Vi, som ägs av Västra Götalandsregionen och medfinansieras av ESF. Projektet riktar sig till unga mellan 18 och 24 år.

vi-esf logo

 

Kursinfo

Nästa kursstart:
23 augusti 2021.

Sista dag att söka:
15 april 2021.

Serviceavgift:
Kursen är kostnadsfri men skolan tar ut en avgift på 1000 kr/läsår som täcker försäkring, visst material, kopiering m.m.

CSN
Du kan söka studiemedel på gymnasienivå genom CSN.

Kontakt
Har du frågor om kursen är du välkommen att kontakta kursansvarig Linn Malmer på linn.malmer@vgregion.se

 

Senast uppdaterad: 2021-02-24 10:51