Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Musikinriktning

tre deltagare musicerar

Är du intresserad av att spela, sjunga och skapa musik med andra? Behöver du komplettera dina gymnasiestudier för att få en högskolebehörighet? Då är allmän kurs med musikinriktning något för dig!

Ansökan är stängd för läsåret 2023/2024. 

Från rep till konsert, från låtidé till färdig produktion

På musikinriktningen utforskar vi fyra olika musikaliska områden; ensemble, musikproduktion, harmonilära och komposition. När vi spelar, sjunger, producerar eller skriver musik ligger vårt främsta fokus inom pop, rock och soul. En del av kursen består av att framföra musik inför publik samt att få ta lärdom av de uppgifter och situationer som uppstår under dessa speltillfällen.

Målet med din bildning/utbildning är att du ska få en bred musikalisk grund att stå på. Du måste inte ha några särskilda förkunskaper för att söka, men du bör kunna sjunga och/eller spela ett instrument.

Musikinriktningen går att läsa i åk 2 eller 3 och den omfattar cirka hälften av lektionerna vid heltidsstudier. Resterande tid kan du studera ämnen du saknar för en grundläggande högskolebehörighet. 

Musikinriktningen är ett uppskattat inslag på skolans avslutningar och på gemensamma arrangemang.

 

Kolla på en film som beskriver vad deltagarna får med sig på musikinriktningen.

Marcus Backman Frisk

Lärare, folkhögskola
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2023-08-04 13:50