Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allmän kurs inriktning Hälsa och café

fruktfat

Hälsa och café är en ettårig inriktning på allmän kurs på gymnasienivå. Förutom att studera svenska, samhällskunskap och naturkunskap är du i skolans café en eftermiddag i veckan för att lära dig hur det är att jobba i café.

Det finns inga lediga platser kvar.

Du har möjlighet att välja ytterligare ämnen inom allmän kurs. Dessutom kommer du att ha friskvård och hälsa för att du ska få verktyg att må så bra som möjligt. Kursen är två terminer och du studerar i en mindre grupp.

Det finns flera vägar att gå efter avslutad kurs. Kanske vill du fortsätta komplettera din gymnasiekompetens för att kunna söka till högre utbildning? Då är du välkommen att fortsätta på Göteborgs folkhögskola. Kanske vill du istället börja jobba? Då har du fått kunskap om din egen hälsa och hur det är att jobba i cafébranschen.

Kursen är en del av Projekt Vi, som ägs av Västra Götalandsregionen och medfinansieras av ESF. Projektet riktar sig till unga mellan 18 och 24 år.

vi-esf logo

 

Kursinfo

Nästa kursstart:
19 augusti 2020

Sista dag att söka:
Ansökningen är nu stängd.

Serviceavgift:
Kursen är kostnadsfri men skolan tar ut en avgift på 850 kr/läsår som täcker
försäkring, visst material, kopiering m.m.

CSN
Du kan söka studiemedel på gymnasienivå genom CSN.

Informationsblad:
Informationsblad inriktning Hälsa och café

Kontakt
Har du frågor om kursen är du välkommen att kontakta kursansvarig Linn Malmer på linn.malmer@vgregion.se

 

Senast uppdaterad: 2020-08-20 18:32