Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hållbart entreprenörskap

Hantverk

Gemensam kurs för VGR-folkhögskolorna

Hållbart entreprenörskap är en gemensam satsning av VGR-folkhögskolorna. Vi vill med denna kurs ge personer som har ett yrkeskunnande och önskar omsätta detta till en egen verksamhet, en välförankrad plattform att stå på. Hållbarhetsperspektivet kommer att genomsyra hela kursinnehållet.

Är du en kreativ person som funderar på att starta eget företag? Har du yrkesmässiga kunskaper inom till exempel turism, hantverk, trädgård, konst eller kultur? Under den här distanskursen får du diskutera dina idéer med andra, samtidigt som du får matnyttig kunskap som behövs för att driva eget. OBS! Just nu är ansökningsmodulen stängd, men öppnar igen den 3 augusti.

Syftet med kursen är att ge ökade möjligheter för personer som har ett yrkeskunnande och vill omsätta detta till en egen verksamhet, som på olika sätt kan bidra till ett mer hållbart samhälle.

Målet är att du efter kursen har startat upp ditt företag och har en klar bild av hur du vill driva verksamheten framåt. Du har arbetat fram en hållbar affärsplan och har satt upp mål för företaget och vet hur du ska ta dig dit.

Utbildningens innehåll

Hållbarhet i företagande kommer att vara en röd tråd genom hela utbildningen som är uppdelad i 5 större block. Dessa är affärsutveckling, organisation och ekonomi, marknadsföring och försäljning, branschspecifikt fördjupningsblock samt ledarskap och coachning. I dokumentet kursplan nedan kan du få en mer detaljerad förteckning av innehållet i varje block.

Kursinformation

Kurstider
Höstterminen: 6/9-17/12
Vårterminen: 10/1-27/5

Platsförlagda träffar följande datum:

  • Fredag 10/9-lördag 11/9, Fristads folkhögskola

  • Fredag 19/11-lördag 20/11, Fristads folkhögskola

  • Fredag 4/2-lördag 5/2, Vara folkhögskola

  • Fredag 13/5-lördag 14/5, Vara folkhögskola

Studietakt och arbetssätt
Kursen går på halvfart, i huvudsak på distans. Vi träffas digitalt en halvdag/vecka och samlas för ett tvådagarsmöte på plats två gånger per termin. Däremellan arbetar man med uppgifter individuellt och i små grupper, digitalt eller på plats.

Kostnader
Själva utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigande. Du bekostar själv delar av din kurslitteratur, ca 1 000 kronor. Du betalar också en serviceavgift på 800 kronor per termin.

Serviceavgiften ger dig:

  • för- och eftermiddagsfika, lunch och kvällsmat (dag 1) vid de skolförlagda träffarna
  • tillgång till Office 365
  • olycksfallsförsäkring
  • visst material samt kopior

Övernattning under de platsförlagda träffarna

Deltagare som önskar bo på internat under de platsförlagda träffarna betalar 310 kr per natt. Då ingår även sänglinne, handduk samt frukost. Bokning sker inför varje tillfälle. 

Kontakt Fristads folkhögskola: Maila fristads.folkhogskola.konferens@vgregion.se eller ring 033- 23 68 06 för att boka.

Kontakt Vara folkhögskola:
konferens.vara.fhsk@vgregion.se  eller ring 0512 - 57992

Behörighetskrav och antagning

Behörighetskrav
Svensk gymnasieskola eller motsvarande.

Du ska även ha ett yrkeskunnande eller kunskap som går att omvandla till en säljbar produkt eller tjänst. Du ska ha tillräcklig känsla för siffror för att kunna göra beräkningar och du bör kunna läsa ett avtal på svenska och förstå tillräckligt för att känna dig trygg med att skriva under det.

Antagning
Lämna intyg och behörigheter som styrker dina förkunskaper samt ett personligt brev. I ditt personliga brev ska du kort presentera din affärsidé och vad du vill uppnå med utbildningen.

Här finns detaljerade antagningskriterier:

Hållbart Entreprenörskap Antagningskriterier

Kontakt

Anette Rosin

Mejl: anette.rosin@vgregion.se

Mobil: 0700-82 51 18

Senast uppdaterad: 2021-06-16 14:53