Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Inriktning hund

Springande hundar

Vill du arbeta med hund? Yrken inom hund är en starkt växande bransch med möjligheten att kombinera yrkesliv och hobby. Kanske vill du starta eget företag eller söka anställning?

Det finns inga platser kvar på kursen.

Att arbeta med hund är en dröm för många med starkt hundintresse. Du kommer att få en solid grund i ämnet hund samt grundläggande kunskaper för att kunna arbeta som t ex Hunddagisföreståndare eller Noseworkinstruktör.

Kursen är både praktisk och teoretisk och innehåller 80-100 timmars praktik. Vi kommer träna med egen eller lånad hund (egen hund inget krav) samt träna med projektekipage. Föreläsningar inom bland annat hundens etologi, djurskyddslagen, smittspridning, stress och hund, problemhundar med mera. 

Du kommer även erbjudas att genomföra slutprov för certifiering i Nosework av SNWK certifierare.

De flesta av lektionerna sker på förmiddagen men vissa moment innebär lektioner hela dagar. Praktik kan komma att genomföras kvällstid. Våra föreläsare och våra lärare har lång erfarenhet och spetskompetens från branschen. Ta chansen och utbilda dig till ditt drömyrke!

Kursen är en del av Projekt Vi, som ägs av Västra Götalandsregionen och medfinansieras av ESF. Projektet riktar sig till unga mellan 18 och 24 år.

vi-esf logo

 

Kursinfo

Kursstart:
10 augusti 2020

Sista dag att söka:
Ansökan är nu stängd.

Serviceavgift:
Kursen är kostnadsfri men skolan tar ut en avgift på 500 kr som täcker
försäkring, visst material, kopiering m.m.

CSN
Du kan söka studiemedel på gymnasienivå genom CSN.

Kontakt
Har du frågor om kursen är du välkommen att kontakta kursansvarig Maria Edelton på maria.edelton@vgregion.se

 

Senast uppdaterad: 2020-08-20 18:33