Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Folkhögskolekurs inriktning Stödassistent

Deltagare på stödassistentutbildningen Göteborgs folkhögskola

Vill du arbeta som stödassistent åt personer med funktionsnedsättningar? Vår 1-åriga utbildning ger dig goda chanser till ett spännande och utvecklande arbete där du kan göra skillnad.

Kursstart 19 augusti 2020.

Ansökan är nu stängd.

Utbildningens innehåll

Du får lära dig att arbeta med människor i alla åldrar och får kunskaper om de särskilda behov som människor med funktionsnedsättningar har.

Du lär dig också om lagar och förordningar som är viktiga för yrket, om arbetssätt och yrkesrollen. Några av de ämnen du läser är socialpedagogik, etik, yrkesrollen, kommunikation, grundläggande anatomi/fysiologi, psykologi, psykiatri och friskvård. I kursen ingår även ett antal studiebesök.

Praktik

I kursen ingår 4 veckors praktik. Under praktikveckorna följer du praktikhandledarens schema vilket kan innebära arbete på kvällar och helger. Under praktiken och under utbildningen krävs det att du kan arbeta med både män och kvinnor. Skolan hjälper dig att hitta praktikplats. Många praktikplatser har lett till en anställning. 

Vad krävs för att söka utbildningen?

Du ska vara över 18 år, ha kunskaper motsvarande grundskolans årskurs 9 och svenska grundskolenivå (SAS G). Vi har ett begränsat antal platser och har cirka 2 sökande per plats. Sökande kallas till intervju och antagningstest. Har du tidigare yrkeserfarenhet är det en merit när vi väljer vilka som blir antagna. Hur du gör för att söka hittar du under fliken Ansökan

Varför läsa på folkhögskola?

På folkhögskolan anser vi att varje deltagares medverkan är en tillgång för lärande. Ett av folkhögskolans uppdrag är att stärka och utveckla demokratin. Det kan handla om att vara med och påverka verksamheten. Som vuxenstuderande har du ett särskilt ansvar för dina studier. Vi kan erbjuda stöd i dina studier i form av handledning, social pedagogiska hjälpmedel och planering. Under Studerande kan du läsa om vilka rättigheter och skyldigheter du har som studerande på Göteborgs folkhögskola.

Kursinfo

 Nästa kursstart:
19 augusti 2020

Sista dag att söka:
Ansökan är stängd.

Serviceavgift
850 kr/läsår. Då ingår försäkring, visst material, viss kopiering och studiebesök.

CSN
Du kan söka CSN på gymnasienivå.

 

Eva Lindgren

Biträdande rektor

Kirsi Gomes

Kurssekreterare/Admin koordinator
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-08-07 13:54