Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vårdbiträde med språkstöd

deltagare

Vill du arbeta med människor som är i behov av vård och omsorg? Genom denna utbildning kan du ta det första steget mot yrkesarbete inom vården.

Nästa kursstart 10 januari 2022.

Utbildningens innehåll

Utbildningen till vårdbiträde är på tre terminer och motsvarar de första 800 poängen på vård- och omsorgsprogrammet. Du studerar bl a hälsopedagogik, medicinsk grundkurs, vård- och omsorgsarbete samt psykologi och psykiatri. Du får tillgång till språkstöd i form av Sfi alternativt SAS grund och studiehandledning på modersmål samt yrkessvenska.

I utbildningen ingår lärarledd klassrumsundervisning i kombination med praktiska övningar och arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Vad krävs för att söka utbildningen?

Du ska vara över 18 år, ha kunskaper motsvarande grundskolans årskurs 9 och svenskakunskaper motsvarande Sfi C. Sökande kallas till intervju. Hur du gör för att söka hittar du under fliken Ansökan.

Varför läsa på folkhögskola?

På folkhögskolan anser vi att varje deltagares medverkan är en tillgång för lärande. Ett av folkhögskolans uppdrag är att stärka och utveckla demokratin. Det kan handla om att vara med och påverka verksamheten. Som vuxenstuderande har du ett särskilt ansvar för dina studier. Vi kan erbjuda stöd i dina studier i form av handledning, social pedagogiska hjälpmedel och planering. Under Studerande kan du läsa om vilka rättigheter och skyldigheter du har som studerande på Göteborgs folkhögskola.

Kursinfo

Nästa kursstart:
10 januari 2022

Sista dag att söka:
Ansökan är nu stängd.

Serviceavgift
850 kr/läsår. Då ingår försäkring, visst material, kopiering m.m.

CSN
Du kan söka CSN på gymnasienivå.

Informationsblad
Informationsblad vårdbiträde med språkstöd

 

Ali Amiri-Mosavi

Lärare/folkh sem
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-05-04 15:52