Sök till oss

Kursen Arbeta med hund går nu att söka. Genom att du söker skapar du ett konto i Schoolsoft. Kom ihåg ditt användarnamn och lösenord så att du kan gå tillbaka och hantera din ansökan. Övriga utbildningar som har kursstart i augusti 2018 kan du söka från och med 5 februari. Välkommen tillbaka då!

Länk till digital ansökan finns nu till följande kurser:

Arbeta med Hund

Ansökningsprocessen

Observera att Göteborgs folkhögskola är en offentlig myndighet. Detta innebär att ansökningar som kommer till skolan blir en offentlig handling och kommer att arkiveras samt bevaras enligt beslut om dokumenthanteringsplan för folkhögskolorna i Västra Götalandsregionen. 
Här får du veta hur ansökningsprocessen går till. Om du vill veta hur vi prioriterar när vi antar kan du hitta den informationen under varje utbildning. Det kan vara bra att veta att vi har ungefär 3 sökande på varje plats både till vår allmän kurs och till våra yrkesutbildningar. 

  • Du söker digital via vår hemsida. Om du inte har möjlighet att söka digitalt kan du maila/ringa oss så skickar vi hem en blankett till dig.
  • Tillsammans med ansökan ska du bifoga betyg och intyg. Om du fotar dina betyg vill vi helst att du gör om dom till PDF eller Jpg format. Skicka alltid med ett personbevis för studier som du kan beställa och ladda ned från Skatteverket. Du får omedelbart en bekräftelse på att din ansökan kommit in.
  • Efter några veckor kan du få ett mail om att du måste komplettera med ytterligare information. Logga då in på kontot du skapat, går att göra via samma länk där du gjorde ansökan och bifoga eventuella kompletteringar. Du får ingen bekräftelse på att skolan har fått din komplettering men när ansökan är komplett ändras din status till Bekräftad av skolan.
  • Några veckor efter sista ansökningsdag kan du eventuellt få ett mail med en tid för intervju (gäller åk 1 allmän kurs, grundskolenivå, fritidsledare och stödassistent).
  • Senast mitten av juni månad får du besked via mail eller brev om du har kommit in, blivit reserv eller inte fått någon plats. Har du sökt fritidsledarutbildningen får du besked 1 juni.
  • Har du blivit antagen ska du tacka ja till din plats digitalt samt betala in serviceavgiften. Sista dag att tacka ja står i antagningsmailet. Det är viktigt att tacka ja i tid, annars går platsen till någon annan.
  • På allmän kurs får reserverna besked i slutet av augusti/början av september.

 

Senast uppdaterad: 2018-01-17 10:50