Teater - Skådespeleri och teaterproduktion

Deltagare i en teaterövning på Göteborgs folkhögskola

Teaterkursen för dig som vill utvecklas som skådespelare. Under hösten tonvikt på improvisation, karaktär och viljor, på våren en större slutproduktion.

Kursinnehåll

Teaterkursen är för dig som vill undersöka och utveckla ditt eget sätt att arbeta som skådespelare. Du som vill ingå i en ensemble som kollektivt berättar en historia. Hur bra kan jag göra min medspelare? Vad betyder det att vara närvarande på scenen? Hur kan man använda improvisation för att undersöka en situation eller ett pjäsmanus? Tydlighet, trovärdighet och spänning är några av kursens ledord.

Under hösten kommer tonvikten ligga på arbete med improvisation, karaktär och viljor. Så småningom kommer textarbete få en allt större plats. Vi kommer öka medvetenheten om hur vi använder vår kropp och röst på scenen, men också framför kameran. Dramaturgi såväl på film som på scen är ett självklart inslag i vårt undersökande arbete.

Med hjälp av inbjudna gästlärare kommer vi prova på olika spelstilar men vi kommer hela tiden tillbaka till grunderna i skådespeleri.

Kursen kommer innehålla ett antal mindre scenprojekt som redovisas inför publik. Dessutom en slutproduktion på vår nyrenoverade teaterlokal som ligger ett stenkast från skolan. I slutproduktionen ingår också kännedom om scenografi, ljus och ljud. 

Kursinfo

Nästa kursstart:
20 augusti 2018 (1 år)

Sista dag att söka:
15 april 2018

Materialavgift
1000 kr/läsår. Då ingår försäkring, visst material, viss kopiering, teater och biobesök.

CSN
Du kan söka CSN på gymnasienivå.

Antagning

Du blir kallad till intervju och antagningsprov/antagningsworkshop efter att du har skickat in din ansökan. Dessa kommer hållas under vecka 20 och 21. 

Antagningsvillkor
Du är 18 år eller äldre. Fullständig gymnasiebehörighet är önskvärt men inte en nödvändighet. Du har företräde till skolans allmänna kurs om du efter teaterkursen vill komplettera din gymnasiebehörighet. 

Sven Benediktusson

Lärare, folkhögskola
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2018-03-05 16:26