Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Socialpedagogutbildning

Tre deltagare i naturen

Vill du arbeta med socialiserande och inkluderande insatser för alla människor med fokus på barn och ungdomar samt familjer med behov av socialpedagogiska förändringsprocesser?

Nu startar vi en Socialpedagogutbildning! Ansökan är stängd.

Utbildningen, som är på två år, ger grundläggande yrkeskunskaper i socialpedagogiskt arbete. Socialpedagogen arbetar även med förebyggande insatser och ofta med ett salutogent förhållningssätt.

Socialpedagogen arbetar både med individer och grupper. En socialpedagog kan arbeta i kommunala, statliga, privata och ideella verksamheter, såsom barn- och ungdomsvård, kriminalvård, inom skola eller öppen verksamhet.

Du läser bland annat:
Sociologi, psykologi, socialpedagogik, socialt förändringsarbete, psykiatri mm. I utbildningen finns även moment som Estetisk kommunikation, Friskvård och hälsa och ledarskap. (Läs mer i vår lokala utbildningsplan)

Göteborgs folkhögskola kommer att ansöka om medlemskap i BALSAM (branschorganisation för skolor som bedriver socialpedagogutbildning) och arbetar under tiden utifrån BALSAMs styrdokument.

Vem kan söka socialpedagogutbildningen?

Inträdeskrav: Behörighet för yrkeshögskola med särskild behörighet i svenska 2 eller svenska som andraspråk 2. Relevant erfarenhet från sociala sektorn, (till exempel daglig verksamhet, särskilda boenden eller stödpersonal inom skolan ), är meriterande.

Du söker digitalt under fliken Ansökan. Vi kallar sedan behöriga sökande till ett antal intervjutillfällen och besked ges 15 maj.

Urval av sökande

Behöriga sökande kallas till ett intervjutillfälle där nedanstående faktorer ligger till grund för urvalet:

  1. Förmåga att fungera i grupp och samspela med andra människor.
  2. Motivation för utbildningen.
  3. Tidigare bakgrund och erfarenheter som kan bidra till bredd i gruppens sammansättning.

Beslut om antagning

Undervisande lärare på utbildningen intervjuar och gör bedömningar i urvalsprocessen. Biträdande rektor fattar beslut om antagning. Meddelande om vem som antagits respektive inte antagits meddelas via mejl och på Folkhögskolornas Mina sidor.

Hantering av reserver

Eventuella reservplatser blir tillgängliga vid återbud eller sena avhopp och meddelas via mejl och på Folkhögskolornas Mina sidor.

Examensbevis

Efter godkänd utbildning utfärdas ett utbildningsbevis.

Kursinfo

Nästa kursstart
21 augusti 2023.

Sista dag att söka
15 maj 2023.

Materialavgift
Du betalar ingenting för själva utbildningen. Däremot tar vi ut en serviceavgift. Serviceavgiften är 3000 kronor/termin. Dvs 6000 kr/läsår. I avgiften ingår resor och studiebesök, försäkring och kopiering. Utöver detta tillkommer kostnader för kurslitteratur. 

Läs mer
socialpedagog.nu

Nina Forslund

Kursansvarig
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2023-05-16 08:24