Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Pedagogisk matlagning

Pedagogisk matlagning Göteborgs folkhögskola

Välkommen till pedagogisk matlagning! Skolans kök har under flera år använts i pedagogiskt syfte för att bland annat stärka samarbetet i gruppen. Det är således inte en matlagningskurs utan den gemensamma matlagningen är en sammanbindande faktor.

Vid arbetet i köket är våra studerande indelade i  grupper om 5-7 personer. Under tre dagar per läsår är uppgiften att laga mat i skolans restaurang. Där serveras en eller flera rätter. Oftast finns två rätter att välja mellan, varav ett vegetariskt alternativ. Till detta serveras en salladsbuffé och hembakat bröd.
 
Det är alltid klassen/gruppen som bestämmer vilka rätter som serveras. Arbetet med matsedelsplanering och matlagningen i köket leds alltid av en lärare.

Jörgen Sjöqvist

Lärare, folkhögskola
Senast uppdaterad: 2021-10-11 13:55