Frågor och svar

Här hittar du några av de vanligaste frågor och svar, kontakta oss gärna ifall du inte hittar informationen du letar efter!

CSN vill ha mitt studieresultat

Jag har sökt CSN för nästa årskurs men de säger att de inte kan bevilja utan att skolan intygar mitt studieresultat för läsåret som gick.

Vi lämnar numera studieresultat varje termin till CSN. Detta sker digitalt i slutet av december/början av januari och i juni. Läste du hos oss innan 2016 kan det hända att vi behöver skicka in en pappersblankett till CSN. Kontakta kurssekreterarna på 031-769 76 01 så hjälper de dig.


CSN vill ha studieförsäkran

Jag har ansökt om CSN och fått veta att skolan måste skriva under en studieförsäkran innan jag kan få några pengar. När gör ni det?

Vi kan lämna en studieförsäkran först när du har kommit till skolan vid terminsstart. När läraren har registrerat din första närvaro och meddelat kurssekreterarna så kommer detta att skickas in digitalt till CSN.

Glöm inte att du själv måste skicka in en studieförsäkran. Ibland kommer den med posten men ibland gör du detta med hjälp av ditt Mobila BankId beroende på om du skrev under dina ansökan digitalt eller på papper.


Har ni kursstart i januari?

Till allmän kurs och våra yrkesutbildningar har vi bara kursstart på hösten. Till Sfi tar vi in studerande hela året.

Du kan börja söka till höstens utbildningar under våren. Vi brukar ha en sista ansökningsdag under april. 


Hjälper ni till med att ordna boende?

Göteborgs folkhögskola är en externatfolkhögskola. Det innebär att du som deltagare inte kan bo på skolan. Vi har heller inga möjligheter att hjälpa till med att leta boende.

Det kan vara svårt att hitta boende i Göteborg. Vi rekommenderar att du ställer dig i kö på Boplats.se så fort du börjar fundera på att flytta hit. Kolla även annonser i tidningarna eller på t. ex. Blocket.


Jag har tappat bort mitt intyg. Hur gör jag?

Vi arkiverar alla intyg. Vi behöver ditt personnummer och gärna vilket år du började läsa. Då går det fortare för oss att ta fram en kopia på ditt intyg.

Kontakta kurssekreterarna på 031-769 76 01 så hjälper de dig.


Kan jag läsa upp ett ämne/ett betyg hos er?

Folkhögskolan har ett eget bedömningssystem och sätter inte betyg i ett ämne. Vi avgör bara om du har motsvarande godkänt eller inte. Det går därför inte att höja ditt betygsmedelsvärde från gymnasiet på folkhögskola.

Däremot kan du på allmän kurs läsa in grundläggande behörighet till högskola och få ett studieomdöme. Då behöver du läsa minst 35 veckor på heltid. Har du bara ett enda ämnen som du behöver få betyg i så kan det vara bättre att läsa upp det på komvux. Läs mer om behörigheter och studieomdömen här.


När är sista ansökningsdag?

Du hittar sista dag att söka på respektive kurssida. Ibland kan vi av olika skäl förlänga ansökningsmöjligheten och då skriver vi om det på vår hemsida och facebook.

Till Sfi tar vi emot intresseanmälningar året runt.