Kurser Nya Varvet

Två deltagare studerar i en soffa

Allmän kurs gymnasienivå

Vill du bli behörig att söka till yrkeshögskola/universitet eller känner du att det är dags för något nytt? På allmän kurs kan du läsa in motsvarande gymnasiet.

Två deltagare tittar i ett mikroskåp

Allmän kurs Natur

Vill du studera kemi, fysik och biologi? På vår Allmän kurs Natur kan du koncentrera dig på dessa ämnen.

två deltagare spelar gitarr

Allmän kurs Musik

Vill du ha mycket musik på schemat? Den här kursen passar dig som gillar att spela, sjunga och skapa musik tillsammans med andra.

hund

Allmän kurs Hund

Drömmer du om att arbeta med hundar? Behöver du komplettera dina gymnasiestudier för att få en högskolebehörighet? Då är Allmän kurs Hund något för dig!

Två deltagare filmar

Filmproduktionsutbildning

Brinner du för film som uttrycksmedel? Vill du i framtiden arbeta med filmproduktion? Vår 1-åriga filmproduktionsutbildning ger dig möjlighet att utveckla ditt filmskapande samt ger dig teknisk kunskap.

En hund

Hunddagisföreståndare

Vill du arbeta med hund? Yrken inom hund är en starkt växande bransch med möjligheten att kombinera yrkesliv och hobby. Kanske vill du starta eget företag eller söka anställning?

Fyra deltagare utomhus

Fritidsledarutbildning

Fritidsledare arbetar inom många olika områden t. ex. fritidsgård, behandlingshem, skolor, med mera. Utbildningen är både teoretisk och praktisk för att du ska vara väl förberedd för yrkeslivet.

Deltagare studerar utomhus

Socialpedagogutbildning

Utbildningen som är på två år ger grundläggande yrkeskunskaper i socialpedagogiskt arbete. Socialpedagogen arbetar både med individer och grupper och även med förebyggande insatser.

Tre deltagare lagar mat

Måltidsbiträde och lokalvårdare

Är du sugen på att komma ut i arbetslivet men samtidigt ha chansen att så småningom kunna studera vidare? Då är kursen Måltidsbiträde och lokalvårdare med språkstöd perfekt för dig.

Två deltagare vid ett bord

SMF - Studiemotiverande kurs

Är du arbetslös och vill testa om studier är någonting för dig? Då kan du via Arbetsförmedlingen gå en 3 månaders prova på kurs hos oss.