Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sök till oss

Ansökan är nu öppen för Allmän kurs på grundskolenivå, för Hundkursen och för Vårdbiträde med språkstöd. Dessa kurser börjar 10 januari 2022. Ansökan är också öppen för Fortbildning för fritidsledare som börjar 21 februari. När det gäller övriga kurser öppnar ansökan för nästa läsår i februari 2022.

Länk till Folkhögskolornas Mina Sidor

Genom att klicka på länken för den utbildning du är intresserad av får du möjligheten att logga in i eller skapa ett konto på Folkhögskolornas Mina Sidor (Schoolsoft). Därefter kan du söka till utbildningen. Kom ihåg ditt användarnamn och lösenord så att du kan gå tillbaka och tacka Ja eller Nej om du blir antagen till en av våra utbildningar.

För dig som redan har ett konto

För dig som redan gjort en ansökan/har ett konto och vill logga in och följa den kan du använda denna länk:

Folkhögskolornas Mina Sidor

Allmän kurs gymnasienivå Nya Varvet

Ansökan är stängd till Allmän kurs Nya varvet.

Ansökan är stängd till Allmän kurs naturvetenskaplig inriktning.

Ansökan är stängd till Allmän kurs musikinriktning.

Allmän kurs Biskopsgården

Ansök här Allmän kurs grundskolenivå. VT2022

Ansökan är stängd till Allmän kurs gymnasienivå årskurs 1-2

Särskild kurs/Yrkesutbildningar

Ansök här Vårdbiträde med språkstöd (Biskopsgården) VT2022

Ansökan är stängd till Fritidsledarutbildningen.

Ansök här  Fortbildning för fritidsledare VT2022

Ansökan stängd till Filmproduktionsutbildningen.

Ansökan är stängd till Teater- skådespeleri och teaterproduktion.

Ansökan är stängd till Vårdbiträde med inriktning mot funktionsnedsättning.

Ansök är stängd till Måltidsbiträde och lokalvårdare.

Ansök här  Yrkesutbildning med inriktning hund VT2022

Ansökningsprocessen

Här får du veta hur ansökningsprocessen går till. Om du vill veta hur vi prioriterar när vi antar kan du hitta den informationen under varje utbildning. Det kan vara bra att veta att vi har ungefär 2-3 sökande på varje plats både till Allmän kurs och till våra yrkesutbildningar. 

  • Du söker digitalt via vår hemsida. Om du inte har möjlighet att söka digitalt kan du maila/ringa oss så skickar vi hem en blankett till dig.
  • Tillsammans med ansökan ska du bifoga betyg och intyg. Om du fotar dina betyg vill vi helst att du gör om dom till PDF eller Jpg format. Skicka alltid med ett personbevis för studier som du kan beställa och ladda ned från Skatteverket. Du får omedelbart en bekräftelse på att din ansökan kommit in.
  • Efter någon/några veckor kan du få ett mail om att du måste komplettera med ytterligare information. Logga då in på kontot du skapat, går att göra via samma länk där du gjorde ansökan, och bifoga eventuella kompletteringar. Du får ingen bekräftelse på att skolan har fått din komplettering men när ansökan är komplett ändras din status till Bekräftad av skolan.
  • Några veckor efter sista ansökningsdag kan du eventuellt få ett mail med en tid för intervju (gäller åk 1 allmän kurs, grundskolenivå, fritidsledare och vårdbiträde).
  • Om du har sökt senast 15 april får du senast i mitten av juni besked via mail eller brev om du har kommit in, blivit reserv eller inte fått någon plats. Har du sökt fritidsledarutbildningen får du besked 1 juni.
  • Har du blivit antagen ska du tacka ja till din plats digitalt samt betala in serviceavgiften senast 15 september. Sista dag att tacka ja står i antagningsmailet. Det är viktigt att tacka ja i tid, annars går platsen till någon annan.
  • På allmän kurs får reserverna besked i slutet av augusti/början av september.
Observera att Göteborgs folkhögskola är en offentlig myndighet. Detta innebär att ansökningar som kommer till skolan blir en offentlig handling och kommer att arkiveras samt bevaras enligt beslut om dokumenthanteringsplan för folkhögskolorna i Västra Götalandsregionen. 

 

Senast uppdaterad: 2021-11-17 09:28