Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Fritidsledarutbildning

Fritidledarlinjen står på rad på en gräsmatta och en har ögonbindel i en samarbetsövning.

Är du en person som vill göra skillnad i andra människors liv genom att engagera dig för att vara en positiv och bekräftande kraft? Då ska du studera till Fritidsledare. Uppdraget som fritidsledare innebär att i ditt arbete stärka människor, både som individ och samhällsmedborgare. Det handlar om att lyfta fram fritidens värde och få människor att må bra. Målgruppen är främst barn och ungdom.

Vi har förlängt ansökningstiden till 15 maj.

Fritidsledaren verkar i sitt yrkesutövande inom många olika områden i samhället där det är viktigt att kunna möta olika behov. Exempel på arbetsplatser kan vara fritidsgård, skola, projekt med mera. Många av våra studerande får jobb direkt efter utbildningen. Fritidsledarutbildningen är tvåårig och CSN-berättigad på eftergymnasial nivå.

Det här läser du

Hos oss utvecklar du din förmåga att stärka andras tilltro till sin egen förmåga. Vi läser bland annat ämnen som psykologi, sociologi, friskvård och hälsa, ledarskap med mera. (Se hela innehållet i vår utbildningsplan.)

Vår profil är fritid i storstad. Utbildningen finns i Sveriges andra största stad och vi anser det viktigt att belysa fritidsutbudet där. Vi samtalar, diskuterar och reflekterar kring vad det specifika kan vara med fritid i en stor stad. Under profilen ryms därför också det vi kallar för Estetisk kommunikation. Här får deltagarna möjlighet att se men också pröva många av de kulturella utryck som finns inom ramen för den stora staden.

Besök oss gärna på vår Instagram – (fritidsledarutbildning_gbg)

Titta också på informationsfilmen där två av pedagogerna på fritidsledarutbildningen berättar mer om vad utbildningen innebär.

Vem kan söka fritidsledarutbildningen?

Inträdeskrav: Behörighet för yrkeshögskola med särskild behörighet i svenska 2 eller svenska som andraspråk 2. Relevant erfarenhet från fritidssektorn, (till exempel skola, fritidsgård eller som ledare i någon förening), är meriterande.

Du söker digitalt under fliken Ansökan. Vi kallar sedan behöriga sökande till ett antal intervjutillfällen och besked ges 1 juni.

Examensbevis

Efter godkänd utbildning utfärdas fritidsledarskolornas gemensamma utbildningsbevis för fritidsledarutbildning i Sverige.

Kursinfo

Nästa kursstart
17 augusti 2022.

Sista dag att söka
15 maj 2022.

Materialavgift
Du betalar ingenting för själva utbildningen. Däremot tar vi ut en serviceavgift. Serviceavgiften är 3000 kronor/termin. Dvs 6000 kr/läsår. I avgiften ingår resor och studiebesök, försäkring och kopiering. Utöver detta tillkommer kostnader för kurslitteratur. 

Läs mer
Fritidsledare.se

Per Olof Krusell

Kontaktperson
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Dokument

Den lokala utbildningsplanen beskriver vilka utbildningsområden (ämnen och moment) och målen för dessa som utbildningen innehåller.

Lokal utbildningsplan

Fritidsledarskolornas gemensamma utbildningsplan gäller för alla Sveriges fritidsledarutbildningar.

Gemensam utbildningsplan

Senast uppdaterad: 2022-04-14 11:44