Hunddagisföreståndare

Kvinna och hund

Vill du arbeta med hund? Yrken inom hund är en starkt växande bransch med möjligheten att kombinera yrkesliv och hobby. Kanske vill du starta eget företag eller söka anställning?

Att arbeta med hund är en dröm för många med starkt hundintresse. Du kommer att få en solid grund i ämnet hund samt grundläggande kunskaper för att kunna arbeta som t ex hunddagisföreståndare. Även Nosework på instruktörsnivå eventuellt med möjlighet till att bli SNWK-certifierad instruktör ingår i utbildningen.

Kursen som är på 50% under två terminer är både praktisk och teoretisk och innehåller 80-100 timmars praktik. Det kommer att vara lektioner under två heldagar varje vecka.

Vi kommer träna med egen eller lånad hund (egen hund inget krav) samt träna med projektekipage. Föreläsningar inom bland annat hundens etologi, djurskyddslagen, smittspridning, stress och hund, problemhundar med mera. 

Under vårterminen har du en 7 veckors praktikperiod då du är ute på praktik två dagar/ vecka.

Våra föreläsare och våra lärare har lång erfarenhet och spetskompetens från branschen. Ta chansen och utbilda dig till ditt drömyrke!

Du söker digitalt under fliken Ansökan eller genom att klicka här 

Kursens målsättning

Syftet med kursen är att ge deltagarna gedigna kunskaper i ämnet hund samt erhålla Hunddagisföreståndarutbildning enligt Länsstyrelsens krav och kunna hålla kurser i Nosework.

Behörighetskrav

Grundskola eller SVA Grund

Vilka blir antagna

Utifrån ansökan kallas ett visst antal sökande till telefonintervju. Efter att intervjuerna är gjorda tas beslut om antagning av biträdande rektor i samråd med kursens lärare. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald i gruppen. Sökande meddelas via mejl och på Folkhögskolornas Mina sidor.

Hantering av reserver

Reservplatser blir tillgängliga vid återbud och sena avhopp och meddelas via mejl och på Folkhögskolornas Mina sidor. 

Kursinfo

Nästa kursstart
21 augusti 2024

Ansökningsperiod
1 februari - 15 april 2024

Serviceavgift
Kursen är kostnadsfri men skolan tar ut en avgift på 500 kr som täcker
försäkring, visst material, kopiering m.m.

CSN
Du kan söka studiemedel på gymnasienivå genom CSN.

Kursplan
Kursplan Hunddagisföreståndare

Kontakt

Kursansvarig

Maria Edelton

maria.edelton@vgregion.se

0709-46 71 71 (nås lättast på sms)

 

Administrativ koordinator

Jeanette Karlsson

jeanette.marie.karlsson@vgregion.se

031-769 76 01