SMF- studiemotiverande kurs

tre deltagare studerar vid ett bord

Är du  arbetssökande och saknar slutbetyg ifrån grund- eller gymnasieskola? Vill du testa om studier är något för dig? Då kan du gå SMF-kursen på Göteborgs folkhögskola.

Nästa kursstart är 17 september 2024.

Under ca 3 månader får du prova på hur det är att läsa på en folkhögskola. Under tiden behåller du din ersättning från Arbetsförmedlingen. Skolan betalar ut reseersättning i form av månadskort.

Vad kommer vi att göra?

Att läsa på folkhögskola skiljer sig en hel del från att läsa på gymnasiet. Vi jobbar i små grupper och läser i teman. Det innebär att vi blandar olika ämnen med varandra. Självklart har du möjlighet att påverka en del av kursen. Ämnen vi kommer att testa på är bland annat studieteknik, färg och form, svenska, samhällskunskap, friskvård och studievägledning. Det blir också en del studiebesök. Du läser på heltid, måndag-fredag, under 3 månader.

Syftet med kursen är att du ska bli sugen på att börja plugga igen. Vem vet, folkhögskolepedagogiken kanske passar dig bättre än gymnasieskolans?

Vad händer efteråt?

Vi hoppas såklart att du vill läsa vidare, antingen hos oss eller på någon annan vuxenutbildning. Har du varit närvarande och visat dig motiverad kan du få förtur till vår allmän kurs, grundskola eller gymnasienivå. På allmän kurs kan du skaffa dig behörighet till vidare studier, läs gärna mer under allmän kurs. Skulle du söka CSN på allmän kurs kan du som läst vår SMF kurs i vissa fall vara berättigad till den högre ersättningen.

Vill du inte plugga vidare återgår du till Arbetsförmedlingen.

Är du arbetsförmedlare eller vill komma på studiebesök kan du kontakta Linn.

För arbetsförmedlare

När du vill anvisa en sökande till nästa kursstart den 17 september 2024 använder du nedanstående ID-nr:

297742 - Göteborgs folkhögskola Nya Varvet (gymnasienivå)

Kontakt

Kursansvarig

Linn Malmer

linn.malmer@vgregion.se