Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Måltidsbiträde och lokalvårdare

Måltidsbiträde matlagning

Vill du komma ut i arbetslivet och samtidigt ha chansen att kunna studera vidare? Då är allmän kurs på grundskolenivå med inriktning måltidsbiträde och lokalvårdare perfekt för dig.

Ansökan är nu stängd. Vi öppnar ansökan för nästa läsår i början av februari 2023.

Utbildningens innehåll

Under året kommer du att läsa svenska och samhällsorienterande ämnen som kan ge behörighet på grundskolenivå. Andra ämnen som ingår i utbildningen är bland annat näringslära, specialkost, hygien, servering, service och bemötande, städmetoder och städmaskiner, ergonomi och arbetsmiljö. Under utbildningen gör du också måltids- och lokalvårdspraktik på olika arbetsplatser som skolor och förskolor. Kursen är två terminer på helfart.

Vad kan man jobba med efter utbildningen?

En måltidsbiträdes arbetsuppgifter består bland annat av tillagning av frukost, lunch och mellanmål, att koka potatis och ris och att göra sallad. Man beställer och tar emot varor och diskar efter måltiderna. Inom lokalvård består arbetsuppgifterna bland annat av att städa entréer, toaletter, golv och andra ytor.

Vad krävs för att söka utbildningen?

Du ska ha fyllt 20 år och ha svenskkunskaper motsvarande godkänt i SFI C. I första hand tar vi emot sökande som har utländsk bakgrund och försörjningsstöd.

Varför läsa på folkhögskola?

På folkhögskolan anser vi att varje deltagares medverkan är en tillgång för lärande. Ett av folkhögskolans uppdrag är att stärka och utveckla demokratin. Det kan handla om att vara med och påverkan verksamheten. Som vuxenstuderande har du ett särskilt ansvar för dina studier. Under Studerande kan du läsa om vilka rättigheter och skyldigheter du har som studerande på Göteborgs folkhögskola.

Kursinfo

Kursstart
31 augusti 2023.

Ansökan
Du tillsammans med din handläggare på socialkontoret fyller i en blankett och skickar in till skolan. Blanketten finns som PDF nedan. Om du inte har försörjningsstöd, kontakta Linn, se nedan. Kursen är inte CSN-berättigande. Ansökan är nu stängd. Vi öppnar för ansökan till läsåret 23/24 i februari.

Kursplats
Örlogsvägen 22, Västra Frölunda

Kontakt
Frågor besvaras av Linn Malmer, tel 0724-51 97 16.

Informationsblad
Informationsblad Måltidsbiträde och lokalvårdare

 

Ansökningsblankett

På denna länk finner du ansökningsblankett till Måltidsbiträde och lokalvårdare.

Ansökningsblankett


Senast uppdaterad: 2022-11-14 15:40