Urval och antagning
Hur går ansökningsprocessen till?
- Du söker digitalt via vår hemsida.
- Tillsammans med ansökan ska du bifoga betyg och intyg. Om du fotar dina betyg vill vi helst att du gör om dom till PDF eller Jpg format. Skicka alltid med ett personbevis för studier som du kan beställa och ladda ned från Skatteverket. Du får omedelbart en bekräftelse på att din ansökan kommit in.
- Efter någon/några veckor kan du få ett mail om att du måste komplettera med ytterligare information. Logga då in på kontot du skapat, går att göra via samma länk där du gjorde ansökan, och bifoga eventuella kompletteringar. Du får ingen bekräftelse på att skolan har fått din komplettering men när ansökan är komplett ändras din status till Bekräftad av skolan.
- Efter att du har sökt kan du eventuellt bli uppringd eller få ett mail med en tid för intervju (gäller åk 1 allmän kurs, grundskolenivå, fritidsledare och socialpedagog).
- Om du har sökt senast 15 april får du senast i mitten av juni besked via mail eller brev om du har kommit in, blivit reserv eller inte fått någon plats. Har du sökt fritidsledarutbildningen får du besked 15 maj.
- Har du blivit antagen ska du tacka ja till din plats digitalt samt betala in serviceavgiften senast 15 september. Sista dag att tacka ja står i antagningsmailet. Det är viktigt att tacka ja i tid, annars går platsen till någon annan.
- På allmän kurs får reserverna besked i slutet av augusti/början av september.
Observera att Göteborgs folkhögskola är en offentlig myndighet. Detta innebär att ansökningar som kommer till skolan blir en offentlig handling och kommer att arkiveras samt bevaras enligt beslut om dokumenthanteringsplan för folkhögskolorna i Västra Götalandsregionen.
Vem blir antagen?
Vid antagning prioriterar vi de som redan läser på någon av skolans kurser. Antagning av nya studerande till höstterminen sker löpande under antagningsperioden som startar i februari. Vi eftersträvar mångfald. Sökande med störst behov av studier på folkhögskola prioriteras. Med störst behov menar vi sökande som inte har slutförda grund- eller gymnasiestudier och som har behov av att ändra inriktning i livet, eller som har behov av det sammanhang och den pedagogik som folkhögskolan erbjuder.
Även din motivation till folkhögskolestudier och förutsättningar att tillgodogöra dig undervisningen vägs in vid urvalet.
Om du tidigare studerat på skolan och söker till ett nytt läsår på Göteborgs folkhögskola sker antagningen vid ett antagningskollegium. För att kunna bli antagen till nästa årskurs krävs att du bedöms kunna följa undervisningen.
Beslut om antagning fattas av biträdande rektor i samråd med allmänna kursens lärarråd.