Lärare på filmproduktionsutbildningen

Huvudlärare fiktion

Nicklas Dahlström är manusförfattare utbildad på Alma manusutbildning. Vid sidan av arbetet på filmproduktionsutbildningen varvar han sina egna projekt med uppdrag som klippare, dramaturg och manuskonsult. Har man tur/otur kan man också få se honom på någon av Göteborgs olika stand up-scener.

Huvudlärare fiktion

Jonas Myrstrand har över 20 års erfarenhet av såväl filmhögskolor som filmbranschen med filmproduktioner i flera genrer, format och längder. En utpräglad projektmänniska och numera även filmcurator med FilmAppar.

Läs mer på www.studiojox.se

Huvudlärare dokumentär

Johanna Bernhardson började med film 1996 med scenografin till Roy Anderssons Sånger från andra våningen. Masterexamen i Filmscenografi från HDK 2003. Gjorde första dokumentärfilmen Det svarta fåret 2004 och har sen dess haft dokumentärt berättande i fokus. Varvar arbetet med de egna filmerna med uppdrag inom film och TV samt undervisning och workshops i Sverige och utomlands. Masterexamen i Filmisk gestaltning från Akademin Valand Film 2016. Johanna har just gjort klart långfilmsdokumentären "Bröderna Andersson". (www.subjektobjekt.se)

Gästlärare

Dessutom tillkommer flera inspirerande gästlärare med koppling till de olika kursblocken och övningarna. Alla är verksamma i filmbranschen.

Johanna Bernhardson

Kursansvarig