Tidigare deltagare om teaterutbildningen

 

”Grym teaterutbildning, väldigt varierande, utmanande och väldigt lärorikt där jag lärde mig att utvecklas både som skådespelare och person. Vi arbetade en del med improvisation, olika kortfilmsprojekt i samarbete med filmproduktionskursen, olika små framförande framför publik och en slutproduktion i slutet av kursen. Vi har även haft olika gästlärare och masterclasses. Toppenlärare! Rekommenderas starkt!”
/Pietro Fortunato

”Jag har haft otroligt kul på teaterlinjen på Göteborgs folkhögskola. Med så fantastiskt kompetenta lärare, varierande projekt och utrymme att få vara sig själv ger denna utbildning så mycket möjligheter inför framtiden. Jag har lärt känna mig själv som skådespelare, fått självförtroende i mitt skapande och imponerats av det samarbete som funnits i klassen. Tack för allt!"
/Josefin Bergquist

”En fantastisk skola! Jag började på Göteborgs folkhögskola för att utveckla mina färdigheter inom teater och skådespeleri. Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av utbildningen eftersom jag inte hade studerat eller jobbat med teater på heltid. Nu när jag har gått teater på Göteborgs folkhögskola i 1 år så kan jag säga att det är det bästa beslutet jag tagit. Alla nya verktyg, hjälpmedel, livsråd och erfarenheter jag fått av mina lärare och klasskamrater har gjort så att jag redan kommit så långt både som skådespelare men även som person! Det känns som att alla olika föreställningar vi har haft så som dialog, impro, monolog, devising, sång och slutproduktionen har fått mig att inse att det här är det jag vill göra! Jag känner nu när jag är klar med min utbildning att jag starkt kan rekommendera Göteborgs folkhögskola till vem helst oavsett hur du är, vad du gör och var du kommer ifrån. Alla är välkomna!”
/Max Granlund

”Vad jag tar med mig efter detta året:
*Ett otroligt roligt samarbete med filmlinjen, som jag hoppas ska fortsätta även efter skolan är slut.
*Ett nyfunnet driv för impro och teater som jag tappade under pandemins dysterhet.
*Ett återfunnet självförtroende på scenen, just det självförtroendet jag i början av året hade som önskan att finna igen.
*Jag har hittat tillbaka till mig själv och min passion, och känner stolthet. Denna utbildning hjälpte mig med detta, och det är jag så tacksam för.”
/Isabel Carlsson

Carl Johan Kilborn

Kursansvarig