Projekt
Göteborgs folkhögskola samarbetar gärna med lokala aktörer likväl som andra myndigheter och kommuner. Kontakta skolans rektor om du har idéer kring samarbeten.
Helhetslyftet
Som en del i projektet Helhetslyftet driver vi läsåret 2023/2024 kursen Måltidsbiträde och lokalvårdare. Projektet erbjuder insatser för tredjelandsmedborgare för att förstärka språkutveckling i svenska, förbereda för inträde på arbetsmarknaden och öka känslan av delaktighet i samhället.Till denna kurs kan handläggare från socialkontor i Göteborgs och Mölndals stad anmäla deltagare. Helhetslyftet finansieras till stor del av EU genom asyl-, migrations- och integrationsfonden, AMIF.
Erasmus
VGR folkhögskolorna har blivit Erasmus-ackrediterade och i samband med
detta planeras utbytesresor för deltagare och lärare till andra EU-länder.
Målet är att knyta kontakter utomlands med lärare och deltagare som är
knutna till vuxenutbildning/folkhögskola utomlands och som jobbar med
frågor om hållbar utveckling i syfte att utbyta erfarenheter.
Folk Enlightenment
Göteborgs folkhögskola har under 2024 haft ett utbyte med en dansk folkhögskola kring ett Erasmus+ Ukraina-projekt – Folk Enlightenment. Projektet ska avslutas med en ny ansökan till Erasmus för att söka medel till ett projekt som under 2025-2026 ska utbilda unga ukrainare i folkbildning och hur folkbildning kan stärka demokratin i en återuppbyggningsfas.