Tidigare deltagare på Filmproduktionsutbildningen

Här berättar några tidigare deltagare från Filmproduktionsutbildningen vad som har hänt sedan de slutade på skolan och vad som är det viktigaste de tagit med sig från tiden hos oss.

imageo4hco.png

Amanda Almgren och Embla Berndtsson Tordal

VAD GÖR NI NU?
Amanda har precis börjat studera på filmarbetarutbildningen i Trollhättan och Embla går en kurs i filmpedagogik för barn och unga. Det är faktiskt första gången vi skiljs åt lite i våra studier vilket känns konstigt eftersom vi alltid jobbar som en duo. Förutom studier håller vi på med flera kortfilmsprojekt i olika stadier tillsammans och med andra vänner!

VAD HAR NI GJORT SEN NI SLUTADE HOS OSS?
Efter Göteborgs folkhögskola gick vi ett år på Ölands folkhögskola tillsammans och läste dokumentärt berättande på distans, där vi påbörjade ett dokumentärt projekt, ”Vemja”, en kort personlig dokumentär om vårt kompisgäng vi hade när vi växte upp på Öland. Det är vår första dokumentär och det har varit utmanade, läskigt och tagit lång tid, men än så länge varit så lärorikt och kul!

NÄR GICK NI PÅ SKOLAN?
2020-2022 gick vi på skolan.

VAD ÄR DET VIKTIGASTE NI HAR TAGIT MED ER FRÅN TIDEN HOS OSS?
Vi har tagit med oss så mycket från vår tid på Göteborgs folkhögskola. Grunderna till att skapa film från början till slut, de fina vänner som vi fått och som vi fortfarande jobbar tillsammans med, och möjligheten att testa och experimentera för att hitta vår egen röst. Vi två som varit vänner sen vi var små har fått testa på att jobba ihop och hittat ett samarbete som funkar och är otroligt taggade på att fortsätta jobba med film tillsammans!

 

imagec4cxh.png

Alvis Wolff

VAD GÖR DU NU?
För närvarande arbetar jag som filmproducent på ICA Reklam och driver mitt eget filmproduktionsbolag, AndrobMedia AB. Jag hjälper ICA Maxi-butiker över hela Sverige att producera reklamfilmer och kampanjer för deras Special-sortiment.

VAD HAR DU GJORT SEN DU SLUTADE HOS OSS?
Efter min skoltid hade jag en klar vision om att starta mitt eget företag. Jag genomförde detta 2019 och sedan dess har jag drivit AndrobMedia AB. Inom mitt företag arbetar jag mot företag i olika storlekar för att producera film, TV och reklam. Jag har även arbetat med SVT, Riksteatern, Got Talent, SFI, GFF, GFS med flera som linjeproducent, producent eller segmentproducent och även post-produktions ansvarig. Arbetet kräver noggrannhet, förmåga att bygga team, ledarskapskompetens och en tydlig förståelse för hela filmproduktionsprocessen, från idé till leverans. Samtidigt ingår budgetplanering och allt däremellan som en del av producentens ansvar.

NÄR GICK DU PÅ SKOLAN?
Jag studerade mellan 2017 och 2019.

VAD ÄR DET VIKTIGASTE DU HAR TAGIT MED DIG FRÅN TIDEN HOS OSS?
En sak jag verkligen lärde mig är att arbete inom filmproduktion verkligen kräver teamwork. En av de mest värdefulla erfarenheterna var när jag fick chansen att arbeta med andra i ett projekt. Det var otroligt lärorikt och samtidigt roligt. Skillnaden mellan skolprojekt och riktiga uppdrag för kunder var märkbar, men genom skolan fick jag en fantastisk möjlighet att utvecklas och skapa kontakt med andra i branschen. Under kursen fick jag möjligheten att jobba med egna projekt, förstå hur branschen fungerar, skapa värdefulla kontakter och vara en del av en inspirerande och kreativ miljö tillsammans med andra deltagare.

 

imagee8hpb.png

Bonnie Nyqvist

VAD GÖR DU NU?
Jag jobbar som utsändningstekniker/sändningsproducent på Sveriges Television. Vilket innebär att jag sitter i ett kontrollrum och sänder bland annat Lokala Nyheter, Rapport, Nyheter på lätt svenska, Sverige Idag, och Nyhetstecken. Ibland kör jag även studiokamera för Landet Runt. Utöver mitt jobb på SVT har jag eget företag: ARTBYBONNIE.se där jag säljer och ställer ut min egen fotokonst.

VAD HAR DU GJORT SEN DU SLUTADE HOS OSS?
Jag började studera fotografi på Sörängens Folkhögskola under ett år. Under tiden har jag spenderat nästan all min tid till att fotografera allt från bröllop till folk på stan. Startade mitt företag inom fotografi och har ställt ut på diverse marknader samt anordnat vernissage.

NÄR GICK DU PÅ SKOLAN?
2019-2020

VAD ÄR DET VIKTIGASTE DU HAR TAGIT MED DIG FRÅN TIDEN HOS OSS?
Det viktigaste jag tog med mig måste nog varit vikten av att våga dela med sig och öppna upp för diskussion och feedback. Möjligheten att få testa på alla roller i en filmproduktion och hur viktigt teamwork faktiskt är.

Johanna Bernhardson

Kursansvarig